Cartoons / Strips

Cartoons / Strips

Eric's weblog
Tip!: Eppo Afdrukken
maandag 30 april 2012 16:22

Eppo Het stripblad Eppo is sinds 2009 weer helemaal terug van weggeweest. Ook January Jones is een reeks die hierin wordt voorgepubliceerd en het verhaal De horens van de stier is in maart 2012 bij uitgeverij Don Lawrence Collection verschenen.


www.eppostripblad.nl
 
Naar de top van Heuvel' in Gorcums Museum Afdrukken
dinsdag 21 februari 2012 22:48

'Naar de top van Heuvel' in Gorcums Museum

GORINCHEM - Met het winnen van de Stripschapsprijs 2012 is voor Eric Heuvel (1960) een jongensdroom uitgekomen. Hij mag zich rekenen tot het selecte gezelschap van de allerbeste striptekenaars in Nederland. Het is een oeuvreprijs die sinds 1974 jaarlijks wordt toegekend aan een striptekenaar of tekstschrijver die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor het beeldverhaal in het algemeen en het Nederlandse beeldverhaal in het bijzonder. Illustere voorgangers zijn ondermeer Marten Toonder, Dick Matena en Peter van Straaten.


Lees meer...
 
Kinderboek illustraties Afdrukken
dinsdag 05 april 2011 13:28

Een nieuwe mijlpaal in mijn tekenloopbaan. Onlangs illustreerde ik mijn eerste kinderboek. Het verhaal van Netty van Kaathoven komt binnenkort in de boekhandels. Het was een opdracht die nog op de plank lag. Door omstandigheden kwam ik er in 2010 niet aan toe. Uitgeverij De Inktvis was zo vriendelijk haar planning daarop aan te passen. Het verhaal inspireerde me en het was leuk werk dat smaakt naar meer...

.alt

 
Vindus Vinex in Lelystad Afdrukken
vrijdag 11 maart 2011 15:05

Begin 2010 werd ik benaderd door een aantal enthousiaste mensen van de organisatie Orgacom om met hen samen een strip te maken waarin de wijk 'Landstreken' te Lelystad op een unieke manier in het zonnetje zou worden gezet. Op scenario van Hein Walter ontstond uiteindelijk de strip over de Romeinse legerleider en ontdekkingsreiziger Vindus Vinex die ten tijde van het Romeinse Rijk onze streken verkende, er om het leven kwam en nu is gaan spoken. De presentatie van het album in oblong-formaat zal op 30 maart te Lelystad zijn. Het bijgevoegde plaatje toont een moment tijdens de verkenning van 'Marum Flevum'.

alt

 
January Jones tot leven wekken Afdrukken
donderdag 03 maart 2011 20:02

In de afgelopen tijd ben ik, hoewel dat wellicht niet opviel, regelmatig bezig geweest om January Jones weer onder de aandacht te brengen. Onderstaande illustratie links maakte ik om eigenlijk mezelf en Martin een schop onder de kont te geven om weer te komen met een nieuw avontuur. Aan de avontuurlijke January Jones heeft het tenslotte nooit gelegen.

De andere illustratie was een opzet voor de cover van Por Dios die Rob van Bavel minder geschikt vond om als zodanig te dienen. Het is een moment uit 'Dodenrit naar Monte Carlo' die ik wel erg geschikt vond om toch uit te werken en ermee te onderstrepen dat Miss January alweer 25 jaar oud is geworden. Als het goed is zal deze illustratie in beperkte oplage ter beschikking komen op de stripdagen te Gorcum.


alt

 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 3
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack