Cartoons / Strips

Cartoons / Strips

Voor de Klare Lijn Afdrukken

 


Op deze plek zal ik voornamelijk vroeger- en jeugdwerk tonen. Zeg maar het werk van voor de Klare Lijn die ik vanaf 1986 ben gaan hanteren op advies van Martin Lodewijk. Het mooie van tekenaar zijn is het gegeven dat je je altijd blijft ontwikkelen. Om mijzelf sneller te ontwikkelen suggereerde Martin mij dat ik de Klare Lijn zou gaan bestuderen en, bij het maken van de strips over January Jones, zou gaan gebruiken.

 

Het werk van voor het jaar 1986 was door anderen dan Hergé geïnspireerd. Zo tekende ik de schoolkrant vol in de traditie van MAD-magazine. Later werden tekenaars als Giraud, Mezieres, Manara en Juillard belangrijke inspiratiebronnen. Ik zal eens in mijn archieven duiken en kijken wat het publiceren alsnog waard lijkt. Kom hier dus regelmatig terug.

Ik plaats hier lukraak allerlei tekeningen en illustraties. Het zijn vaak slechts vingeroefeningetjes op zoek naar een stijl die me zou liggen. Zoals gezegd alles uit een tijd voor ik gewezen zou worden op de Klare Lijn.

Dus diverse stijlen, methoden en materialen door elkaar heen. Daar waar ik de noodzaak zie zal ik een verklarende tekst onder het plaatje plaatsen.

Klik op onderstaande plaatjes voor vergroting.+++++

"Get the Flash Player" "to see this gallery."
(boven) Een poging om de door mij bewonderde MAD-filmsatire (van vooral Mort Drucker) te introduceren in 'Het Zochertje', de schoolkrant van HAVO-Zocherstraat (jaren zeventig)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Jeugdwerk; hierboven 3 x vingeroefeningen voor een Gangster-strip.

 

 

 

 

 

 

Eenmalige poging in full-color a la Don Lawrence te werken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portret- en Karikatuur studies.

 

 

 

 

 

 

 

 

Studie van dames in diverse stijlen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Een tweetal Kerstkaarten. 1 x met plakrasters en 1x full-color (Gouache)

 

 

 

 

 

Twee pagina's strip voor het amateurblad Yech (met plakrasters)

 

 

 

 

 

Bij Yech wilden we een themanummer maken in de stijl van de jaren-vijftig horrorstripbladen. Hier een voorstel voor een cover. De keuze viel echter niet op mijn voorstel.

 

 

 

 

Nog wat studies in diverse stijlen.

 

 

 


 

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack