Cartoons / Strips

Cartoons / Strips

Warmoesstraat Afdrukken

 

Een aantal jaar geleden werd ik benaderd door ex-politieagent Piet Middelkoop. Als voormalig agent van het roemrijke politiebureau Warmoesstraat beschikt deze enthousiaste uitdrager van de geschiedenis van deze politiepost over een enorme hoeveelheid anekdotes. Deze anekdotes of legendes zijn op de door Piet gevoerde website www.bureauwarmoesstraat.nl in de vorm van zogenaamde 'Testimonials' te lezen.

Al lang liep Piet rond met het idee van deze verhalen korte, 1 - pagina strips te maken. Via via kwam Piet bij mij terecht en hij won mij voor dit idee dat uitermate geschikt leek voor publikatie in een (Amsterdamse) krant. Het lukte ons een plekje te bemachtigen in Het Parool. De toenmalige hoofdredacteur was (ook) gecharmeerd van het idee. Het zou gaan om de omwerking van testimonials (die zich ervoor leenden) naar een stripje van een pagina. De kern van het verhaal(tje) was dus een waargebeurd verhaaltje of anekdote. 

Piet en ik hadden de pech dat de hoofdredacteur met wie we toen een overeenstemming kwamen bij Het Parool vertrok voordat de strip van start ging. Zijn opvolgster was, nadat de strip in  de krant was begonnen, minder gecharmeerd van het project. De nieuwe hoofdredactie vond het bij nader inzien, en na publicatie van een aantal afleveringen (die te zien zijn op de hier bovengenoemde website) toch niets voor hun krant. Helaas kwam er hierdoor eerder dan gepland een einde aan de voorpublicatie en kwam het nooit tot een album. Wel was de cover reeds gereed...

 

 

 

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack