Cartoons / Strips

Cartoons / Strips

AVNM Afdrukken

 

Een tijdlang verzorgde ik, begin jaren negentig, op scenario van Hanco Kolk, het stripje 'Bos & Beemd' in het periodiek Appèl van de AVNM (Algemene Vereniging van Nederlandse Militairen;... zeg maar 'die andere vakbond' voor dienstplichtige militairen)). Deze mogelijkheid kwam tot mij via Comic House. Ik heb een aantal boekjes boven water en zal hieronder een paar afleveringen plaatsen. Het betreffen pentekeningen die met gewassen inkt van een grijstintje werden voorzien... we spreken van voor het tijdperk van de computer.

Ik heb met veel plezier aan de strip gewerkt. Dat kwam natuurlijk ook door het samenwerken met Hanco. Met hem heb ik ook bij andere gelegenheden fijn samengewerkt. In samenspraak met Hanco modelleerde ik de hoofdpersonen uit de AVNM-strip (de kapitein en de sergeant) naar de hilarische Generaal Melchett en diens assistent Kapitein Darling uit de laatste Blackadder-reeks (die over WO1).

Helaas (voor de strip) werd begin jaren negentig de dienstplicht opgeschort (let wel; niet afgeschaft). Daarmee verdween het bestaansrecht van een vakbond voor dienstplichtige militairen. De AVNM en daarmee het periodiek met de strip hielden op te bestaan.

 

 

 

 

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack