Cartoons / Strips

Cartoons / Strips

De Dolly Dots Afdrukken

 

Mijn allereerste kennismaking met de 'echte' stripwereld betreft een bezoek aan Ger van Wulften, begin jaren tachtig. Het werd een gedenkwaardige dag voor Ruud de Grefte (die mij begeleidde en ook aspiraties als stripmaker had) en mij. Van Wulften (Toen Uitgeverij Espee, o.m. uitgever van het blad GUMMI en De Vrije Balloen) zag wel wat in ons!

We ontmoetten die middag ook een echte striptekenaar! (Rudolf Kahl) die ons wat kneepjes van het vak bijbracht. Nog steeds beschouw ik die dag als een van gelukkigste in mijn leven als stripmaker. Het uitzicht dat Ger van Wulften ons bood op een eventuele loopbaan als stripauteur zorgde voor een gelukzalig gevoel dat een paar dagen aanhield. Die middag zweefden we een metertje boven onze schoenen naar huis.

Het contact met Ger van Wulften hield een tijdje aan. Op een gegeven moment wilde Ger weten of ik aan een strip over meidengroep De Dolly Dots wilde werken. Dat leek me wel wat. Voorwaarde was uiteraard wel dat ik de diverse leden van de groep herkenbaar kon tekenen. De pogingen daartoe plaats ik hieronder. Uiteindelijk kwam het niet tot het maken van pagina's want de dames vonden mijn pogingen 'er niet uitzien' zoals Ger mij onbewogen meedeelde.

Het contact met Van Wulften verwaterde hierna. Het traject langs amateurbladen als Rebel Comix (opgezet door Stan Heinze) en Yech (van Robert Kopuit) volgde. Maar dat is weer een ander verhaal. Voorbeelden van tekeningen uit die tijd zijn te zien bij 'Ander werk'.

  

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack